Navn på cyklen

Coretræning for cykelryttere


Coretræning en del af din træningsrutine i dag? Coretræning behøver ikke være kompliceret og tage lang tid. Det kan klares på 15 minutter efter cykeltræning og før bad. Coretræning for cykelryttere er et must i min verden.

Som glad motionist, ambitiøs amatør eller elitesports udover handler det om at have en krop i balance. Den kardiovaskulære del opnår du ved cykeltræning – altså forbedret aerob træning og forbedret VO2-max – men hvad med balancen mellem overkrop, gennem kropsstammen og ned i pedalerne? Her kommer coretræning ind i billedet. Coretræning bygger bro mellem overkrop og underkrop.


Med en stærk coretræning vil du opnå flere fordele både i forhold til performance og velbehag:


  • Du vil kunne træde flere watt
  • Du vil opleve, at dit tråd kan blive mere rundt
  • Du vil opleve, at din ryg bliver stærkere og mindre øm
  • Din generelle komfort på cyklen bliver styrket


Coretræning for cykelryttere kan klares på 15 minutter

Hellere kvalitet frem for kvantitet. Denne sætning kan bruges inden for mange områder – også coretræning. Hellere du opretholder kvalitet i din coretræning, end du prøver at lave meget af det. Sagt på en anden måde: Hellere lave dynamiske plankeøvelser - hvor du bevæger dig - end statisk planke - hvor du øver dig i at holde den så lang tid, du kan. Du vil opleve, at de dynamiske øvelser er hårdere, men samtidig gør dig stærkere.


Som professionel cykeltræner anbefaler jeg, at du udvælger 3-5 coretræningsøvelser, som du minimum 2 X om ugen laver direkte efter din cykeltræning, eller alternativt inden du går i seng. Coretræning kan oftest klares uden et bad bagefter. Vælg øvelser, som rammer lidt forskellige dele af kroppen. Det kan f.eks. være:


Coretræningsprogram for cykelryttere


  • 45-60 sekunders dynamisk planke, hvor du går op og ned på albuerne
  • 2 X 30 sekunders sideplanke med vip
  • Krydsløft – står på alle fire og løfter diagonalt arm/ben ud i strakt position.
  • Rygbøjning med hænder under pande


Det er vigtigt, at du husker at skifte ud i dine coretræningsøvelser og ikke altid laver de samme. Mine kunder får altid to coretræningsprogrammer, de kan skifte mellem. Et program A og et program B. Hver 6-8 uge skifter vi program og laver et nyt.


Næste skridt er, at du skal have købt en træningsmåtte (for velbehag). Dernæst er det at finde og sammensætte nogle coretræningsøvelser, og finde et system/en struktur som gør, at du får det gjort minimum 2 X om ugen. Du må ikke overgøre det, og pludselig lave coretræning alle ugens syv dage. Forbliv med coretræning 2-4 X om ugen.


Jeg håber, at dette indlæg var til gavn. Du er altid velkommen til at dele det i din lokale cykelklub.
Skulle du være interesseret i at få hjælp med at sætte din cykeltræning i struktur, så er du altid velkommen til at kontakte mig på nikolajbonde.dk/kontakt/


God træning!




Copyright @ 2011 - 2020 MotionsCykellob.dk - Alle rettigheder forbeholdes.