Grejsdalsløbet
Road

Opdateret den: 03-02-2019Region
Syddanmark
Startby
7100 Vejle
Startadresse
Willy Sørensens Plads 5
Løbsdato
12-05-2019
Starttid
Kl: 08:00
Type
Road
Distance(r) km
35, 85, 135, 185, 220
Afdeling
-
Tidtagning
Chip
Tilmelding på dagen
Nej
Hvem kan deltage?
Alle
Maks. antal deltagere
4500
Hjemmeside
Facebook
Online tilmelding
Resultater

beskrivelse
Fuld Skærm

Området
Løbet afvikles i terrænet rundt om Vejle og byder på en perlerække af varierende oplevelser. Ruterne passerer Grejsdalen, løber gennem forårsklædte skove, langs med Vejle Fjord og snor sig gennem den smukke Vejle Ådal. Da løbet samtidig afvikles i noget af det mest kuperede, og dermed bedste cykelterræn i Danmark, giver det således alle muligheder for en stor cykeloplevelse for motionister på ethvert niveau.

Enkeltstart
Igen i år får deltagerne i Grejsdalsløbet mulighed for at prøve kræfter med en 15 km. lang enkeltstart, dagen før selve løbet. Ruten er den samme rute som blev anvendt i Post Danmark Rundt i 1995, hvor Bjarne Riis med fantastisk kørsel vandt løbet. Starten går i udkanten af byen og der køres på Ibæk Strandvej langs Vejle Fjords sydside. Efter ca. 4 km. drejes op af Ibækvej, der stiger de næste ca. 2 km. til Vejle Golfklub. Her skal rytterne til venstre 2 gange inden nedkørslen på Munkebjerg og tilbage til mål langs stranden.

35 kilometer
Den nye 35 km. rute går på nordsiden af Vejle Fjord. Det er en rute for hele familien og byder på tre, ikke så stejle bakker. Der er depot midtvejs ved Engum Skole.

80 kilometer
Denne rute henvender sig til de ryttere, som netop er startet med at cykle, eller som ikke er kommet helt i gang med sæsonen endnu. Ruten byder på 8 kategoriserede bakker, hvoraf bakken ved Tørskind Grusgrav er den største udfordring. Undervejs er der depot i Nørup.

135 kilometer
Ruten byder på 15 kategoriserede bakker. Den største udfordring bliver den i cykelsportskredse vel nok mest kendte bakke i Danmark “Kiddesvej” Andre store udfordringer bliver Munkebjergbakken, Højen Skovvej og bakken ved Sandagergaard. Der er to depoter på ruten, som henvender sig til den øvede motionist.

180 kilometer
Med 20 kategoriserede bakker må denne rute betegnes som en hård rute der primært henvender sig til veltrænede cykelmotionister. Kiddesvej bliver igen en af de største udfordringer, men også Askebjerg, Munkebjerg og Tørskind bakkerne vil trække søm ud.
Der er i alt 3 depoter på turen.

220 kilometer
Denne superrute er den ultimative udfordring, idet ikke færre end 27 kategoriserede bakker indgår i denne rute. Mållinjen er på toppen af den ultimative stigning “Gl. Kongevej” midt i Vejle. Inden man giver sig i kast med denne rute, skal man have gennemført en fornuftig forårstræning, idet det er en meget hård rute, der vil være en udfordring for selv veltrænede og rutinerede motionister. En “bjerg-gearing”, eksempelvis 34-27, vil være at anbefale for langt de fleste motionister. Der er i alt tre depoter på ruten, der vel nok er det nærmeste man kommer et bjergløb i Danmark.

Vejle Cykel Motion byder hermed cykelmotionister på alle niveauer velkommen til Vejle søndag den 17. maj 2017.

kilde:grejsdalsloebet.dk
Motionscykellob.dk Kommentér ?Copyright @ 2011 - 2018 MotionsCykellob.dk - Alle rettigheder forbeholdes.