Navn på cyklen

 Værtens Mindste Broløb
Road

Opdateret den: 10-11-2019Løbet blev kørt
d. 07-09-2019
Region
Sjælland
Startby
4736 Karrebæksminde
Startadresse
Gl. Brovej ved Kanalkroen
Løbsdato
07-09-2019
Starttid
Kl: 09:30
Type
Road
Distance(r) km
18, 67
Afdeling
Afd
Tidtagning
Chip
Tilmelding på dagen
Ja
Hvem kan deltage?
Alle
Maks. antal deltagere
Hjemmeside
Facebook
Ingen Info
Online tilmelding
Deaktiveret
Resultater

KARREBÆKSMINDE-HOLSTEINBORG-SALTØ PEDALTRAMP (Starttidspunkt: Kl. 9.30)

Denne fantastisk smukke, men også ganske krævende cykeltur på ca. 67 km. bringer dig forbi ikke mindre end fire slotte og herregårde, ligesom du kommer til at bestige Sydsjællands Alpes d’Huez. Det er den samme rute som i sidste år og året før, men den er så populær, at vi ikke nænner at lave den om.

Løbet starter ved Kanalkroen og slår herefter en sløjfe over Græshoppebroen og rundt langs Enø Kystvej til den første rundkørsel, hvorfra ruten følger Ved Broen og igen passerer Græshoppebroen.

Herefter fortsætter ruten til Karrebæk kirke, der siden ca. 1275 har knejset på det lokale højdepunkt. Her svinger du til venstre og kører gennem den gamle landsby og videre til Klinteby og Bisserup.

Efter en reel stigning cykler du kort efter forbi Holsteinborg Slot, som ud over en meget spændende historie i øvrigt, i 1810 banede vejen for Danmarks første sparekasse.

Fra Holsteinborg går turen videre via godset Snedinges jorder, landsbyerne Bøgelunde og Sønder Bjerge til Hyllested, Sønder Jellinge, Hårslev, Venslev og videre gennem skoven forbi godset Fyrendal til Tornemark.

Så er det tid for ’bjergetapen’, hvor det lokale Alpes d’Huez (Menstrup Bjerg) skal forceres for at nå frem til Saltø Gods. Herfra går det til gengæld pænt nedad – men måske med modvind – tilbage mod Karrebæksminde, hvor opløbet finder sted i Alleen.

KARREBÆKSMINDE-NÆSTVED FAMILIE PEDALTRAMP (ca. 16 km) (Starttidspunkt: Kl. 9.30)

En hyggelig sensommer-cykeltur for hele familien ad en nem rute, hvor alle kan være med. Ruten er en hyggetur uden tidtagning.

Løbet starter ved Kanalkroen og slår herefter en sløjfe over Græshoppebroen og rundt langs Enø Kystvej til den første rundkørsel, hvorfra ruten følger Ved Broen og igen passerer Græshoppebroen.

Herefter fortsætter ruten forbi Karrebæk kirke og videre langs fjorden til du når til rundkørslen, hvor Karrebækvej krydser Vestre Ringvej, som vistnok stadigvæk er Danmarks eneste cykelrundkørsel. Her er der mulighed for at slappe lidt af, inden turen går tilbage til Karrebæksminde ad samme rute som på vejen ud.


Motionscykellob.dk Kommentér ?Copyright @ 2011 - 2020 MotionsCykellob.dk - Alle rettigheder forbeholdes.